Trainingen -12 worden (voorlopig) niet hernomen

Het corona virus blijft hardnekkig aanwezig en houdt ons nog steeds in een stevige houdgreep. Om de strijd tegen dit virus aan te gaan worden nog steeds ongelooflijk veel inspanningen van ieder van ons gevraagd. Ook als club worden we met deze harde werkelijkheid geconfronteerd en sinds 27/10 liggen alle trainingen voor al onze leeftijdsgroepen opnieuw stil.

Vanaf 16 november worden de scholen heropend wat op zichzelf zeker en vast een goed initiatief is maar langs de andere kant is het bang afwachten wat het effect hiervan op de verdere verspreiding van het virus zal zijn. Zeker nu er in de pers gecommuniceerd wordt dat ook kinderen mee aan de bron liggen van de verspreiding van het virus.

In principe zouden we de trainingen voor de groep t.e.m. 12 jarigen terug mogen opstarten na 16 november maar na heel veel overleg en met meer dan gemengde gevoelens hebben we besloten om dit voorlopig niet te doen.

Als bestuur is dit een zeer moeilijke beslissing die we niet zomaar hebben genomen, integendeel, het is met pijn in het hart dat we dergelijke beslissing nemen.  Zeker omdat we als Chikara juist mensen willen samenbrengen om volop te laten genieten van sport en ontspanning in een aangename sfeer.

Niettegenstaande is deze beslissing genomen vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid die we als Chikara hebben. We willen als club alles in het werk stellen om mee een halt toe te roepen aan de verspreiding van het virus.

Concreet betekent dit dat we de 5 resterende trainingen voor dit jaar niet zullen laten doorgaan. We mikken op een herstart na de kerstvakantie voor de groep t.e.m. 12 jarigen in de hoop dat we er dan in geslaagd zijn om met z’n allen het virus voldoende terug te dringen zodat we opnieuw kunnen sporten met een veiliger gevoel.

Als lid is het ongetwijfeld een teleurstelling dat we deze maatregel doorvoeren maar wij hopen dat jullie begrip hebben en dat jullie toch enigszins begrijpen waarom we dit doen.

Als er nog vragen of onduidelijkheden zijn, aarzel niet om te reageren of ons te contacteren.