Jeugdkampioenschap

cartoon20

“Jeugdkampioenschap ? Wa’s da ?”

Binnen Chikara organiseren we jaarlijks een clubkampioenschap voor onze jeugdleden. Dit wordt afzonderlijk georganiseerd voor zowel de maandag- als de woensdagtraining.

Het clubkampioenschap houdt in dat de deelnemers moeten kampen tijdens verschillende partijtjes grondwerk. Diegene die de meeste kampen wint wordt als winnaar uitgeroepen binnen zijn of haar groep. Om de kampen eerlijk en evenwichtig te laten verlopen worden alle deelnemers ingedeeld in groepjes van 4-5 personen. Deze verdeling gebeurt op basis van de leeftijd, kleur van gordel en het geslacht.

Elke kamp duurt max. 1,5 min tot 2 min (in functie van het aantal deelnemers) en wordt opgevolgd door een scheidsrechter. Het is de scheidsrechter die de kamp leidt en de beslissingen neemt.

Een grondgevecht wordt gewonnen als :
– Er een geldige houdgreep wordt aangehouden van minstens 10 sec
– De tegenstander afklopt
– De tijd voorbij is en de scheidsrechter op basis van getoonde technieken en genomen initiatief een winnaar aanduidt

“Hoe moet ik me daar op voorbereiden ?”

In principe hoef je je hiervoor niet specifiek voor te bereiden. Grondwerk trainen we zo goed als elke les dus alle basiselementen worden zeer regelmatig uitgelegd en geoefend. Los daarvan trachten we de weken voor de kampioenschappen extra aandacht te geven aan de technieken op de grond.

Iedereen kampioen !

Aangezien we er een competitie van maken kan er maar 1 winnaar zijn per groep maar dat wil niet zeggen dat al de anderen met lege handen naar huis moeten! Elke deelnemer krijgt sowieso een medaille en buiten de winnaars worden ook nog prijzen uitgereikt voor de meest verdienstelijke en de pechvogel. Met andere woorden bij Chikara is iedereen kampioen!