Ontstaan

Logo_strength copy
In 1989 werd de club opgericht door enkele leden uit de toenmalige Ju-Jitsu-club uit Schilde. Ze besloten hun eigen weg te gaan en een Ju-Jitsu-club op te starten vanuit hun eigen overtuiging en gedrevenheid.

In september van dat jaar gingen de eerste trainingen van start, Chikara was geboren en meteen ook de start van een succesvol verhaal.

 

Bij de opstart werd een tijdelijke stek gevonden in de Chirolokalen van Wijnegem. De locatie voldeed aan onze noden hoewel er een aantal praktische nadelen waren zoals de afwezigheid van douches, beperkte verwarmingsmogelijkheden in de winter en de matten die voor en na elke training telkens gelegd en terug weggelegd moesten worden.

Desalniettemin steeg het ledenaantal zienderogen waardoor onze tatami evenredig mee moest groeien. Na enkele jaren zaten we dan ook aan onze limiet en moesten we uitkijken naar een grotere zaal. Dat was het moment dat de plannen ontstonden om een eigen DOJO te bouwen.Los van de financiële middelen bleek het niet eenvoudig te zijn om een gepaste locatie in Wijnegem te vinden.

Na een lange zoektocht bracht uiteindelijk de beslissing van het gemeentebestuur om een sporthal in Wijnegem te bouwen de oplossing. Sinds 2000 trainen we dan ook in een modern sportcomplex met alle ruimte en accommodatie die we ons kunnen wensen.

 

Door de jaren heen hebben wij heel wat leden zien komen, zien gaan, maar ook zien terugkomen. Met enige fierheid mogen we dan ook zeggen dat onze club is uitgegroeid tot een van de grootste sportclubs binnen Wijnegem en zeker binnen de federatie.
Het doet ons vooral plezier dat de meesten met heel fijne herinneringen terugblikken op de trainingen en de gezellige “after-trainingen”. De geslaagde festiviteiten, zoals de pannenkoekenavonden, de BBQ’s, de kwissen, de paëlla-avond, de weekends, de uitstappen, de onvergetelijke deelnames aan de paasmarkten en vooral onze demonstraties n.a.v. het 5-10-15-20 en ons 25 jarig bestaan, staan bij velen in het geheugen gegrift.

Logo Chikara_25j_transparant

Daarnaast hebben onze deelname aan het Wijnegemse leven, deelname aan sportdagen, de grabbelpas, de week van de sport en talrijke andere activiteiten door de jaren heen bijgedragen aan het succes en wat de club vandaag uitstraalt.

Daarom dat wij je van harte uitnodigen om de sfeer zelf te komen opsnuiven en mee te komen genieten van ‘Chikara’. Kom gerust eens een kijkje nemen tijdens een van onze trainingsavonden, of beter nog, trek sportieve kledij aan en ondervind het aan de lijve hoe inspanning ontspannend kan zijn !