Onze trainingen

Ju-Jitsu staat voor Zachte Kunst en is een verdedigingssport die door jong en oud beoefend kan worden.

smeedwerk_ju-jitsu_044 kopie

Onze filosofie is eenvoudig :
Uiteraard zijn we een sportclub en willen we in de eerste plaats op een verantwoorde manier de Ju-Jitsu sport onderwijzen aan onze leden. Maar minstens zo belangrijk is het feit dat we een club willen zijn waar iedereen zich goed kan voelen en waar iedereen zich thuis voelt. Een club waar meisjes, jongens, dames, heren, jong en oud zich kunnen ontplooien naar eigen denken en kunnen.

Bij Chikara mag je starten vanaf de dag dat je 6 jaar wordt.

Als Ju-Jitsu-club zijn we aangesloten bij de VJJF en volgen we de stijl TOMONOKAI. Dit is een van de stijlen die binnen de federatie gevolgd worden. Deze stijl is voortgevloeid uit de stijl Van Haesendonck, de grondlegger van het moderne Ju-Jitsu in België.

 

 

 

Van 6j tot 9j


Maandag 19u00 tot 20u00

blanco


Onze jongste leden worden al spelenderwijs in de Ju-Jitsu-sport ingewijd. Ze leren er ‘verantwoord stoeien’, we scherpen hun motoriek aan en we leggen een goede basis om ze later te laten doorgroeien binnen de Ju-Jitsu-sport. We werken met een aantal geselecteerde technieken die ons jeugdprogramma vormen. Op latere leeftijd wordt dit pakket uitgebreid naar het volledige programma.

Van 10j tot 14j


Woensdag 19u15 tot 20u15
Vrijdag 19u15 tot 20u15
blanco


Met onze tweede groep trainen we al wat intensiever zodat zij klaar gestoomd zijn tegen de tijd dat ze bij de volwassenen gaan trainen. Respect voor de anderen staat hier centraal. Op basis van een geselecteerd aantal technieken is een programma op hun maat opgesteld. De opwarmingen en technieken worden naar een hoger niveau getild.

Van 15j tot 18j


Vrijdag 19u15 tot 20u45
+1 training volwassenen


Als tussenstap van jeugd naar volwassenen hebben we een overgangsgroep ingelast. Hier wordt een volwaardige training gegeven van 1,5 uur en wordt het volledige programma getraind. Het is echter een vrije keuze om aan deze training deel te nemen. In principe mag je vanaf je 14e deelnemen aan de trainingen van de volwassenen. Maar voor zij die twijfelen is dit de ideale omgeving ter voorbereiding van de volwassenen training.

Volwassenen (+14j)


Maandag 20u15 tot 21u45
Woensdag 20u30 tot 22u00
Vrijdag 19u15 tot 20u45


Binnen deze groep wordt er doorgedreven en “praktijk gerichter” getraind zodat het zelfvertrouwen groeit en er een positieve lichaamsbeheersing wordt aangeleerd. Binnen deze groep komt het volledige programma aan bod en worden ook technieken vanuit andere Budo sporten aangeleerd. Onze leden worden op die manier maximaal voorbereid op weg naar het behalen van hun zwarte gordel.

panathlon
Panathlonverklaring “Ethiek in de Jeugdsport”
Als club vinden wij het belangrijk om jeugd alle kansen te bieden om aan sport te doen. Om die redenen heeft Chikara de Panathlonverklaring ondertekend. Alle details hierover vind je terug op de website van Panathlon vlaanderen. www.panathlonvlaanderen.be

 

Binnen onze club willen we je vooral enthousiast zien trainen. Je zet je volledig in, ieder naar eigen kunnen, je hebt er plezier in en je groeit als Ju-Jitsuka !