Ju-Jitsu ook voor meisjes en dames !

“Wees daar maar zeker van”JJ_2011_01_12_jeugd_062

Ju-Jitsu is een sport die toegankelijk is voor iedereen, ongeacht geslacht of leeftijd.
Soms schrikt het meisjes of dames af om aan een “gevechtsport” te beginnen. Het cliché dat dit alleen voor ‘stoere knapen’ is krijgt snel de bovenhand maar niets is minder waar, integendeel zelfs.

Ju-Jitsu is in de eerste plaats een “verdedigingsport” die je zelfvertrouwen een boost geeft. Het gaat niet zozeer over het zo snel mogelijk behalen van gordels maar veeleer over jezelf te wapenen tegenover je omgeving. Je wordt assertiever, zelfzekerder en daarnaast doe je nog op een gezonde manier aan sport.

Chikara_dames_2008_008Belangrijk is ook de manier waarop Ju-Jitsu wordt aangeleerd. Binnen Chikara doen we dat op een zeer gemoedelijke manier en iedereen evolueert naar eigen kunnen en vermogen. Belangrijk is dat ‘niets moet’ maar ‘alles mag’. Je bepaalt zelf de intensiteit waarmee je de sport beoefent en wat je er wil uithalen.

De stap zetten om te starten is de moeilijkste, eens je bezig bent zal je merken dat je al heel snel de voordelen uit de sport kan halen.

Dus dames, aarzel niet, Ju-Jitsu is geen louter mannen aangelegenheid en als vrouw is het belangrijk om je ‘mannetje teJJ_2010_09_22_volw_029 kunnen staan’.

Binnen Chikara willen we sporten en ons amsuseren, de ideale cocktail om zowel fysiek als mentaal sterker te worden.
Kom gerust eens een kijkje nemen of maak gebruik van de 2 gratis proeflessen, zo kan je zelf ondervinden of de sport en de club je ligt.

Je bent meer dan welkom !